Sep 05

3A EDICIÓ DE LA MÚSICA A LA FONT

La tercera edició de la Música a la Font esdevé un aparador de l’escena musical del Montsant

Música a la Font és una festa per celebrar la joia de la font d’Arbolí, unes de les fonts del Riu Siurana, i de l’aigua que mai hi ha deixat de brollar. Aquesta festa coincideix amb el final d’estiu i se celebra en l’espai identitari per excel·lència del poble d’Arbolí, al costat dels tradicionals safaretjos i a la vora del riu.

Des de les dotze del migdia i durant deu hores la font s’omplirà de música de la mà de diferents dj i selectors del territori amb un ample registre d’estils i formats. Música catalana dels seixanta i setanta, rareses del folk i Word music, ambdues en format vinil; electrònica ballable dels noranta o els populars ritmes de remescla afrocaribenys actuals. Una festa eclèctica on la música brolla com l’aigua i tots els públics hi tenen trobada.

A primera hora tindrem la música tranquil·la del polifacètic Blai Rosés aka Dj Ah!, neorural que més que fa cinc anys que viu a Arbolí i fa girar la seva col·lecció de vinils amb un estil lleuger i desenfadat al més pur estil dels clubs de Williamsburg (NY). Al migdia, a l’hora del vermut Miró, Alexandre Bonanit del Pinetell ens regalarà les orelles amb els clàssics catalans del modernisme aborigen, no hi faltaran les  rareses dels seixanta ni els cops de maluc. Per fer la digestió del suculent àpat que es servirà, Mike Gray acabat de arribar de Sheffield a la comarca, ens omplirà l’ànima amb temes low beat, clàssics del gènere chill out dels  90’s i alguna simfonia de psicodèlia anglesa fina. A partir de mitja tarda començaran els plats forts per la gent més animada i amb ganes de gaudir dels greus impol·luts del equip de 10.000 watts Electro Voice que «peten que flipes». L’escena de ball anirà de la mà dels populars Dj Bonkers de Cornudella del Montsant, els incombustibles, irònics i multicreatius John Brothers de Porrera i com no podria ser d’altra manera, el pioner i respectat Dj Mag d’Arbolí sinònim sempre de bona música amb temes de sempre, nous èxits i alguna raresa. Tres propostes fresques i amb tocs divertits que prometen una vesprada amb bona vibració i molta sola de sabata!

A la programació musical se li suma la creació artística. Enguany la proposta ve de la reconeguda ballarina i coreògrafa Magda Borrull que mostrarà una peça molt personal de dansa contemporània i llenguatge audiovisual. Un món oníric on les fases de la lluna es relacionen amb les diferents etapes de la vida de les dones. Molt recomanable. Per altra banda l’artista i educadora Meritxell Romanos ha dissenyat una activitat per la canalla: una mica de creació a la zona dels safaretjos per remullar-se amb l’aigua entre tisores, paper de seda i «rotus». Una festa a la font no podria ser d’altra manera sinó pensada per famílies, petits i grans. La font és vida.

Com ja és habitual en les actes de La Devesa, l’associació cultural d’Arbolí que ja fa més de dos anys que no paren de dinamitzar el poble amb activitats festives, educatives i culturals de molta qualitat, la gastronomia no pot faltar-hi. Per la Música a la Font 2018 s’ha preparat un menú popular i saludable per fer passar la gana entre rialles, xerrameca, música, balls, saltirons i vins de la terra.

Entrada gratuïta i preus populars per una festa que convida a veïns, visitants i curiosos a gaudir de la música i de l’entranyable poble d’Arbolí, a cavall entre la Serra de Prades i el Priorat un encaix singular on enfilar-se.