Mar 29

ARRIBA EL TUKANPOLEN: ARTURO GAYA, GERARD MARSAL, JAUME ARNELLA, RAMON SOLSONA I MOLT MÉS

El proper dissabte 6 d’abril de 2019 el poble d’Arbolí s’omplirà d’instruments, paraules, cants i moviments amb un repertori exquisit d’artistes. L’Associació cultural La Devesa aposta per una programació de qualitat en aquest bell poble a cavall entre el Baix Camp i el Priorat. Quin millor escenari que les muntanyes, el riu, la font i els carrers d’Arbolí.

Per aquesta edició el plat fort el posen els concerts de Gràcies, Ovidi d’Arturo Gaya (veu), Sergi Trenzano (guitarra), Kike Pellicer (contrabaix) i …I que canten primavera del romancer itinerant Jaume Arnella i l’univers sonor polifònic del Cor Sarabanda. Per completar la programació un concert del saxofonista, flautista, intèrpret i compositor reusenc Gerard Marsal, la companyia de dansa 1/4 Experimental dansa d’Ivelice Brown. La nota literària la posa l’escriptor català Ramón Solsona que ens presentarà el seu llibre No tornarem mai més que narra el tancament dels campaments militars de Castillejos.

Gràcies Ovidi ens proposa un joc mestre de paraules i música: veu, guitarra i contrabaix. Poesia humil i irònica que mescla una petita dosi de mala llet i tendresa per donar a conèixer o recordar Ovidi Montllor. Arturo Gaya posa la paraula en un primeríssim pla i tant quan canta amb el Quicos com quan ho fa sol té una dicció claríssima i els versos ovidians van fluint clara, directe, càlida, emotiva, utòpica, realista, exquisida, senzilla, serena i apassionadament.

La trobada de Jaume Arnella amb el Cor Sarabanda és un contrast de mons musicals diferents que es potencien mútuament. ….I que canten primavera, comparteixen vivències i maneres d’entendre la vida que necessiten ser cantades. En el seu repertori hi trobarem poesia del mossén Cinto Verdaguer o Omma Kayyam, temes de la compositora Narcisa Freixas, Mariona Castelar, el mateix Jaume Arnella així com molts temes tradicionals sobre la dona.

L’efecte emotiu de la música de Gerard Marsal és irremediable. La intimitat sonora fan perdurar l’agradable so del saxo d’aquest músic que respecta i defensa tots els timbres d’arrel popular que perduren en el temps. Sentir l’esperit de la seva música ens eleva a la inspiració. Així ens ho presentarà dins de l’esglèsia.

La nota de dansa la posarà aquest any la companyia 1/4 Experimental-dansa amb la ballarina venezolana afincada a Cornudella de Montsant Ivelice Brown i Maximiliano Sanford, també sudamericà afincat a Madrid. Ivelice lidera el recent inaugurat projecte Espai en Moviment – Priorat per donar cabuda a propostes performàtiques i vinculades a les arts del moviment de la comarca.

L’escriptor Ramon Solsona ens presentarà la novel·la No tornaren mai mes que ens narra les històries d’uns joves a les milícies universitàries a Castillejos, campament ubicat al terme municipal d’Arbolí.

Un dia intens i completíssim, una oportunitat inmillorable per escapar-se a les muntanyes del sud de Catalunya i gaudir de la cultura, la música i l’aire pur. Es recomana comprar les entrades anticipades a entradium.com, des de 8€ a 18€.

No podeu faltar a la cita!

***

INFO

Horaris del festival

11:00h Apertura. Exterior de la Sala de Ball

11:30h. Exterior de la Sala de Ball. Co 1/4 Experimental-dansa. Ivelice Brown & Maximiliano Sanford

12:15h. Esglèsia. Gerard Marsal. Saxo i electrònica

13h. Sala de ball. «Gràcies, Ovidi» Arturo Gaya (veu), Sergi Trenzano (guitarra), Kike Pellicer (contrabaix)

14:30h. Sala de ball. Dinar col·lectiu

16:30h. Sala d’acyes del Refugi. Cafè-tertúlia. Ramón Solsona «No tornarem mai més»

18h. Esglèsia. «…I que canten primavera» Jaume Arnella i el Cor Sarabanda