LA DEVESA

PROJECTES

Música a la font_La devesa_Arbolí

MÚSICA A LA FONT

Festa per celebrar la joia de la font i de l’aigua que mai hi ha deixat de brollar. Aquesta festa coincideix amb el final d’estiu i es celebra a l’espai on hi ha la font principal del poble, al costat dels tradicionals safaretjos. Durant tot el dia hi ha música dj en vinil de diferents dj del territori. La diada compta amb la presentació d’un treball artístic al voltant de l’aigua, la font i/o l’entorn. La primera edició es van presentar en format “visita guiada” diferents dibuixos de l’artista Meritxell Romanos Bayés que han desencadenat en la publicació “Auca de la Font d’Arbolí”. La segona i darrera edició el treball de l’artista Nuria Rion que va presentar una sèrie de dibuixos i cartografies fruit de la emprempta de la pell del lloc.

La devesa_Arbolí_Gent Gran_Taller de memòria

TALLER DE MEMÒRIA

Activitat adreçada a la gent gran del poble per exercitar la memòria a través de diferents jocs i dinàmiques promogudes per una professional en l’àmbit, Ester Juncosa, sòcia de l’entitat. Els relats i experiències de la gent gran en relació al poble i la comarca funcionen com a eix transversal i serveixen per recullir històries de vida d’una part dels habitants d’Arbolí que ens porten a conèixer el poble a través de generacions passades. Aquestes històries complementen l’arxiu fotogràfic i el recull de memòria històrica que es disón a través de la web de l’associació.

La devesa_Taller Informatica_Arbolí

TALLER D’INFORMÀTICA

Activitat adreçada a qualsevol persona del poble o dels entorns que vulgui iniciar-se o aprofundir en el programari office. Dirigit per Lourdes Illa, socia de l’entitat i experta en informàtica. Aquest taller vol ser un espai d’aprenentatge en comú i de relació per entre tots i totes definir i anar creant allò que volem aprendre.

La devesa_Activitats d'estiu_Arbolí

CINEMA A LA FRESCA

​Cicle de cinema durant la temporada d’estiu amb el passe de 5 pel·lícules a la plaça del poble. La programació es variada durant tot el cicle, amb una pel·lícula adreçada al públic infantil. El darrer cicle va culminar amb la projecció del documental  “L’home del pèndol” de l’autora vallenca Elisenda Trilla.
La devesa_tukan polen_Arbolí

TUKAN POLEN

​​Festivitat per celebrar l’inici de la primavera i el dia mundial de la poesia. Jornada amb actuacions musicals, poètiques i artístiques a diferents racons i espais del poble. Les actuacions són al matí i es finalitzen amb un vermut musicat. A la tarda es reprén la festa amb una petita demostració de productors locals. Al final de la tarda es tanca la festa amb una actuació a l’església.

La primera i darrera edició van passar-hi unes 200 persones i vam tenir com a artistes convidats els músics Índigo Dúo (Reus), Poetises del Kamp (La Selva del Camp), Cèlia Prats (Barcelona), Grup Poétic Tríade (La Garriga) i la coral Veus de la Terra (Reus).

BLOKARBOLI

​Trobada esportiva que promou l’escalada en bloc a la zona de l’ermita d’Arbolí. Escaladors residents al poble i als pobles veïns fa anys que dediquen bona part del seu temps a arreglar i mantenir en bones condicions aquests espais naturals tant característic i valorats al poble.

Al 2017 s’ha celebrat la primera trobada on un centenars d’aficionats a l’escalada han pogut gaudir de les pedres que rodegen Arbolí. Al vespre es vam comptar amb música en directe del grup Warsaw (Muntanyes de Prades).

La Devesa_dia en família_Arbolí

DIA EN FAMÍLIA

​Jornada que fomenta activitats conjuntes entre grans i petits a través del gaudi, l’aprenentatge lúdic i l’espectacle. Aquest 2017 el soci i professiona en ensinistrament de gossos de Tura, Armand Flaujat, va fer una demostració d’oques i gossos. A la tarda, el reconegut Mag Estruch  fa sorprendre amb una actuació molt particular entre la magia i el joc.

ESTELS I VINILS

​Vespre dedicat a l’observació dels estels amb la presència del divulgador d’astronomia Alexandre Bonanit (El Pinetell) que ens va portar per diferents paisatges mitològics, ens va ensenyar a localitzar constel·lacions i ens va permetre veure d’aprop a través d’un gran telescopi objectes del cel d’especial interès. L’activitat va finalizar de manera lúdica amb una petita sessió de dj de vinil en directe que convidava a a tothom a portar els seus vinils.
1r aniversari_la devesa_Arbolí

NIT DE JAZZ

Amb motiu del primer aniversari de La Devesa es va organitzar una nit de jazz. La plaça del poble va transformar- se en una bonica sala de jazz a l’aire lliure i es va comptar amb dues actuacions de bandes professionals: Cor ciutat de Reus i Rita Payés amb la banda All Around Quintet (Barcelona). Aquest acte anava dirigit als socis/es de l’entitat i era obert al públic. Alhora, es va celebrar la primera edició dels Premis Herbulino 2017 amb 3 categories diferents: Servei a la comunitat, Cura del patrimoni natural i cultural i Trajectòria ciutadana. Van passar-hi un centenar de persones.
  • Castanyada_La devesa_Arbolí
  • Castanyada_La devesa_Arbolí

LA CASTANYADA

Recuperació de la tradicional festivitat de La Castanyada al poble d’Arbolí. L’activitat compta amb dues actuacions musicals de bandes professionals. La primera edició vam tenir una Castanyada rumbera amb el músic Joan Garriga «Galàctic Mariatxis» i «La Tributa de la Rumba» de teloners. La segona i darrera edició va ser una Castanyada balcànica, amb el grup «Blakan Paradise Orquestra», 8 noies amb instruments de vent i percusió que van moure l’energia de totes amb un curiós cercavila presidit per un gegant molt entrenyable i després un gran concert. Guanyadores del 1r premi del sons de la mediterrania van omplir arbolí de música balcànica per després seguir-les el reconegut Dj Gruyère de Vilanova i la Geltrú.